Confini Begeleiding

Samenwerken aan de toekomst

                     Ango Winants

 


Mijn naam is Ango Winants, ik werk als zelfstandige onder de naam:

Met Jou, Individuele en Gezinsbegeleiding.

Ik ben aan Confini Begeleiding verbonden als vaste vervangster.

 

Sinds 1999 ben ik werkzaam als sociaal pedagogisch werker en heb ik de deeltijd opleiding tot psychologisch pedagogisch assistent gevolgd.

In die tijd was ik werkzaam binnen een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit heb ik een tijd gecombineerd met ambulante zorg om na acht jaar de overstap naar volledig ambulant werken te maken. Dit heb ik 11 jaar met veel plezier gedaan.

 

Bij mijn eerste ambulante client werd gewerkt met de Sonrise methode. Deze methode wordt gebruikt voor kinderen met ASS en was heel anders dan de gangbare manier van werken en denken bij deze stoornis. Ik heb jaarlijkse scholingsdagen gehad in deze methode en ben met mijn client en haar moeder een week in Amerika geweest voor scholing bij het Autism Treatment Center of America.

 

Andere deskundigheidsbevordering die ik de afgelopen jaren heb gehad zijn oa.; contextuele gezinsbegeleiding en methodische begeleiding van LVB cliënten.


De Sonrise Methode is echter de basis geweest waarop mijn eigen begeleidingsstijl vorm heeft gekregen. Een goede inschatting maken van je client, je taal en aanpak afstemmen op het goede niveau. Het creëren van een veilige, vertrouwde band. 

Een positieve, oplossingsgerichte begeleiding, persoonlijk en met aandacht voor de sterke eigenschappen van de client. Niet spreken van beperkingen, maar van uitdagingen. En in deze uitdagingen zoeken naar mogelijkheden. Een plan van aanpak, dat met behulp van tools, die aangepast zijn op de belevingswereld en draagkracht van de client, eigenlijk door hem/haar zelf wordt opgesteld.

 

Mijn expertise ligt in het werken met kinderen en volwassenen met ASS, al dan niet in combinatie met een verstandelijke beperking of andere problematieken, LVB cliënten en gezinsbegeleiding.

  

Ik sta geregistreerd in het SKJ- kwaliteitsregister onder nummer: 100013779

 

Mijn AGB code is: 41782737

 

E-mailen
Bellen